Bijzondere maatregelen in bijzondere tijden

Hou van jezelf en je buur: hou minstens 1.5 meter afstand.  Laat de persoon voor je eerst naar buiten gaan, voordat jij naar binnen gaat.

Ik zorg ervoor dat ik alle gewone en extra hygiënemaatregelen in acht neem bij de bereiding en de verkoop van mijn ijs.
#FlattentheCurve #SamenSterk #IkzieUgraag

Dank alvast om enkel contactloos met kaart te betalen.

Openingsuren

Wij zijn gesloten! Open vanaf 15:00

30 november 2020 van 15:00 tot 20:00

Oudevaartplaats 38
2000 Antwerpen

Kaart en openingsuren

Gelato en wafels @ home

Ter plaatse mee te nemen of te bestellen via info@icelab.be

Feestelijke ijstaarten

Bestellen via webshop.icelab.be

Welkom in IceLab NiceCream Creations, de allereerste 100% plantaardige gelateria in Belgie.

Ik ben trots en blij jou te mogen verwelkomen in mijn zaak.

IJs is altijd al mijn lievelingsdessert geweest, van zolang ik me kan herinneren: wachten op de ijskar in de zomer voor een hoorntje vanille of aardbei, een frisco als traktatie tijdens de pauze van het Eurovisiesongfestival, een driekleurige ijswafel als dessert op zondag.

Een 6-tal jaar geleden toen ik de overstap heb gemaakt naar een plantaardige levensstijl, wilde ik een vegan gelateria openen maar het was nog te vroeg.

Einde 2018 en in 2019 heb ik op individuele basis les gevolgd bij een ervaren ijsconsulent.  Het bleek een bijzonder boeiende, leerrijke en soms ook wel frustrerende zoektocht naar de juiste ingrediënten voor mijn eigen recepten.

Mijn vegan ijs is bereid met liefde voor mensen, dieren en onze prachtige planeet. Dit betekent dat ik bewust maximaal kies voor duurzame grondstoffen en materialen.  Ijspotjes, lepeltjes, literverpakkingen, servetten: alles is composteerbaar.  Ook mijn reinigings- en onderhoudsproducten zijn duurzaam en plantaardig.

Ik wil jullie laten meegenieten van mijn droom, of deze nu stracciatella, vanille, amarena, amaretto, speculaas, tiramisu, koffie of een andere smaak is. En als jij een bepaalde voorkeur hebt die nog niet in mijn assortiment zit, laat het me zeker weten! Ik hou wel van een plantaardige, culinaire ontdekkingsreis.

In het najaar staan alvast wafels en pannenkoeken op de kaart. Maar wie weet wat de toekomst nog brengt :-)

Van harte welkom.  Geniet met volle teugen en laat je gaan!

Hilde

Getuigenissen

Staycation om van te smullen: de beste ijsjes in eigen land eet je hier

IceLab NiceCream Creations – Antwerpen

Vanuit een grote liefde voor de planeet besloot Hilde Gos om een volledig plantaardig ijssalon op te richten. Na een zoektocht naar de juiste ingrediënten, een opleiding bij een ervaren gelatoconsulent en het uittesten van véél recepten vind je IceLab NiceCream Creations vandaag terug op het gezellige Theaterplein in Antwerpen. Hier geniet je van de traditionele Italiaanse gelato op een plantaardige manier. Van het hoorntje en het ijs tot de slagroom en de toppings: alles is volledig vegan.

Must try: stroopwafel, speculaas en kokos-mango

Lees het volledige artikel

Elise Coppens

- Bron: Ambiance.be, 15 juli 2020 -

IceLab NiceCream Creations - vegan ijs

Hilde Gos opende eind april aan het Theaterplein in Antwerpen het allereerste vegan ijssalon in België, IceLab NiceCream Creations. 

Alle ijs wordt op artisanale wijze ter plaatse bereid.

Lees het volledige artikel

- Bron: ZO magazine juni 2020 Provincie Antwerpen Unizo rubriek Durvers en Doeners, 22 juni 2020 -

IJsjes voor iedereen

Een echte gelateria: daarvan zijn er nooit genoeg. Toen IceLab NiceCream Creations eind april de deuren opende, ontpopte de zaak zich tot een nieuwe hotspot in Antwerpen. Wat dit ijssalon extra bijzonder maakt? IceLab is de eerste 100% plantaardige gelateria in België. Romig ijs in smaken als stroopwafel, cheesecake, nocciolata en meer. Dat kunnen we alleen maar toejuichen! Wij gingen praten met uitbaatster Hilde Gos (51): gelatopionier, dierenvriend en ijsfanaat.

Lees het volledige artikel

Anna Bernburg

- Bron: Eva, 17 juli 2020 -

Vakantie in eigen land: Antwerpen

Verkies je ijs boven taart? Dan is er op het theaterplein in Antwerpen het allereerste 100% plantaardige ijssalon van België. Het ijs is bereid met liefde voor mensen, dieren en onze planeet en dat proef je. Kom het zelf ervaren!

Lees het volledige artikel

Anke Loodts

- Bron: Eva, 16 juni 2020 -

IceLab: 100% plantaardig ijs

De lange rijen op het voetpad van de Oudevaartplaats gaven het al weg: IceLab NiceCream Creations is geopend. Zaakvoerster Hilde is vegan en vond het jammer dat wanneer ze op zoek was naar lekker ijs, ze enkel sorbet aangeboden kreeg. Ze besloot het heft in eigen handen te nemen en opende het eerste vegan ijssalon van België.

Lees het volledige artikel

Annelies Hart

- Bron: den Triangel, 14 mei 2020 -

Eerste vegan ijssalon!

Trots dat we in Antwerpen het eerste vegan ijssalon van België mogen verwelkomen. IceLab heeft super lekkere ijsjes die niet moeten onderdoen voor de "originele". Het was geleden van mijn jeugd dat ik nog een keer pistache ijs heb kunnen proeven. Voor herhaling vatbaar (morgen) en maar op een steenworp van bij mij thuis.

Pros: All vegan, Excellent quality, Beautiful interior

Cons: Absolutely none!

Alle reviews op HappyCow.net

Hedera

- Bron: HappyCow, 1 mei 2020 -

Hotspot Antwerpen: vegan ijssalon Icelab nicecream creations

Een nieuwe hotspot in Antwerpen

Het voelt een beetje dubbel om in deze tijd over een nieuwe hotspot te schrijven. #blijfinuwkot is nog steeds het devies, maar we willen ook alle (horeca)ondernemers steunen. Misschien kunnen we het goedpraten wanneer vegan ijssalon Icelab (net als voor ons) op je route naar de supermarkt ligt? Dan kun je best wel even stoppen voor een ijsje toch?

En anders is dit alvast een goede tip voor wanneer de coronacrisis voorbij is. Zet het op je to do lijst, want hier wil je naartoe!

Lees het volledige artikel

Marlous

- Bron: Gids voor het zuiden, 3 mei 2020 -

Ex-medewerkster Gaia opent plantaardig ijssalon: “Zelfs discobolletjes bevatten dierlijke producten”

Het zijn moeilijke tijden voor de horeca, maar ijssalons doen wel gouden zaken. Gelukkig voor de Antwerpse Hilde Gos (51), want zij plande al meer dan een jaar een ijssalon. Vanaf donderdag is het zover en verkoopt ze vegan ijs aan het Theaterplein.

Lees het volledige artikel

Rebecca Van Remoortere

- Bron: Gazet van Antwerpen, 29 april 2020 -

Hilde opent vandaag vegan ijssalon in tijden van corona: "Mijn ijsvitrine zit nog vast in Italië"

Op de Oudevaartplaats in Antwerpen opent vandaag een ijssalon met ijs op basis van plantaardige producten. In tijden van corona met een nieuwe zaak starten, is niet vanzelfsprekend. "Maar het is écht een droom die uitkomt", zegt uitbaatster Hilde Gos van IceLab op Radio 2 Antwerpen.

Lees het volledige artikel

Sharon Slegers

- Bron: Radio 2 / VRT, 30 april 2020 -

Eerste volledig plantaardige ijsjeszaak opent vandaag op Oudevaartplaats in Antwerpen

Vandaag opent een nieuwe ijsjeszaak om 13 uur zijn deuren op de Oudevaartplaats 38 in hartje Antwerpen. IceLab NiceCream Creations is de allereerste gelateria in België die enkel plantaardige producten aanbiedt. 

Lees het volledige artikel

Caroline Van de Pol

- Bron: Het Laatste Nieuws, 30 april 2020 -

Vegan-ijsjes zonder kleurstoffen van schildluizen

De eerste vegan ijssalon van onze stad opent deze middag de deuren op de Oudevaartplaats. Hilde droomt al twee jaar van een eigen zaak en van ijsjes die volledig plantaardig zijn. Dat de coronacrisis voor onzekere tijden zorgt maakt haar een beetje bang, maar het houdt haar niet tegen.

Lees het volledige artikel

- Bron: ATV, 30 april 2020 -