Welkom in IceLab NiceCream Creations, de allereerste 100% plantaardige gelateria in de benelux.

We willen jou graag verwennen met overheerlijke gelato, verrukkelijke wafels en het allerlekkerste gebak. Of spring gewoon eens binnen voor een kruidige chai latte, een hemelse warme choco, een echte Italiaanse cappuccino of een 'gewone' koffie. We zijn altijd blij om jou te zien en zullen er steeds naar streven het beste van onszelf te geven, in de kwaliteit van onze producten en de hartelijkheid en vriendelijkheid van onze dienstverlening. Hopelijk tot heel weldra!

 

Openingsuren

Wij zijn nu open!

12 april 2024 van 14:00 tot 20:00

Oudevaartplaats 38
2000 Antwerpen

Kaart en openingsuren

Feestelijke ijstaarten

Bestellen via webshop.icelab.be

Gelato, wafels en ander lekkers @ home

Ter plaatse mee te nemen of te bestellen via info@icelab.be

Een woordje uitleg...

IJs is altijd al mijn lievelingsdessert geweest, van zolang ik me kan herinneren: wachten op de ijskar in de zomer voor een bolletje vanille of aardbei, een frisco als traktatie tijdens de pauze van het Eurovisiesongfestival, een driekleurige ijswafel als dessert op zondag.

Een 7-tal jaar geleden, toen ik de overstap maakte naar een plantaardige levensstijl, groeide het idee om een vegan gelateria te openen. De tijd was er echter nog niet rijp voor.

Einde 2018 en in 2019 heb ik op individuele basis les gevolgd bij een ervaren gelatoconsulent.  Het bleek een bijzonder boeiende, leerrijke en soms ook wel frustrerende zoektocht naar de juiste ingrediënten voor mijn eigen recepten.

Mijn vegan ijs is bereid met liefde voor mensen, dieren en onze prachtige planeet. Dit betekent dat ik bewust maximaal kies voor duurzame grondstoffen en materialen.  Ijspotjes, lepeltjes, literverpakkingen, servetten: alles is composteerbaar.  Ook mijn reinigings- en onderhoudsproducten zijn duurzaam en plantaardig.

Ik wil jullie laten meegenieten van mijn droom, of deze nu stracciatella, vanille, amarena, amaretto, speculaas, tiramisu, koffie of een andere smaak is. En als jij een bepaalde voorkeur hebt die nog niet in mijn assortiment zit, laat het me zeker weten! Ik hou wel van een plantaardige, culinaire ontdekkingsreis.

Vanaf het najaar bieden we ook wafels en andere zoete lekkernijen aan.  En uiteraard is alles volledig vegan en veelal biologisch.

Van harte welkom.  Geniet met volle teugen en smullen maar heart

Hilde
30 april 2020

Getuigenissen

Eerste plantaardig ijssalon in hartje Antwerpen smaakt naar meer

Lees het volledige artikel

Florianne Thys
Bladmanager van vakbladen Chocolaterie, Délicatesse en Argus, Redacteur - Bron: Vakblad Chocolaterie, 20 april 2023 -

Hilde Gos (55) koos op haar 50e voor haar droom, een eigen vegan ijssalon openen: "De perfecte combinatie van mijn liefde voor dieren, duurzaamheid en ijs”

Lees het volledige artikel

Annelin Marien
Journalist - Bron: Het Laatse Nieuws regio Antwerpen, 30 januari 2023 -

Veganistisch ijssalon opstarten kostte 200.000 euro

Als oprichtster van het eerste veganistische ijssalon in de Benelux rijgt Hilde Gos (54) de uren aan elkaar, en rijk wordt ze er niet van. "Mijn omzet valt lager uit dan gepland door mijn opstart tijdens de pandemie, maar ik doe dit zo ontzettend graag."

Lees het volledige artikel

Thomas Rosseel
Journalist - Bron: Het Laatste Nieuws, 2 juli 2022 -

Vegan ijs van eigen bodem

Genieten van een lekker ijsje als je geen zuivelproducten of andere dierlijke ingrediënten wilt of kunt eten: tot voor
kort was het niet zo evident. Maar nu de veganistische trend niet meer is weg te denken, duiken er steeds meer leuke, nieuwe zaken op die zich specialiseren in plantaardige voeding, inclusief ijs! Dat bewijst Hilde Gos, eigenaar van IceLab in Antwerpen, the place to be voor wie een volledig plantaardig ijsje wil. Ze startte haar zaak in volle coronatijden en kon al van dag één op enthousiaste klanten rekenen. Debic Culinair Adviseur Bruno Van Vaerenbergh ging bij haar langs.

Lees het volledige artikel

Bruno Van Vaerenbergh
Debic Culinair Adviseur - Bron: Debic Vegan brochure, 22 januari 2022 -

Europe on a plate: foodie holiday itineraries in France, Spain and Belgium

Antwerp

... On the square you can also discover local wines at Belgian Wine Bar (their Entre-deux-Monts bubbly is excellent), vegan ice-creams at Icelab, or delicious cheese and shrimp croquettes sold in the unmissable Faro, a red-and-white-striped street-food lighthouse...

Lees het volledige artikel

Annie Bennett, John Brunton and Carolyn Boyd
- Bron: The Guardian, 20 november 2021 -

De beste vegan restaurants in Antwerpen

Laat ons van wal steken met de zaak die waarschijnlijk het minst goed voor je lijn is – maar lekker is het er wel. IceLab NiceCream Creations op het Theaterplein opende vorig jaar de deuren in volle coronacrisis, en is sindsdien het enige ijssalon in Antwerpen waar alles 100% vegan is. Inderdaad: in tegenstelling tot je standaard roomijs dat op smaak gebracht wordt met de zilte traantjes van doodgeknuppelde zeehonden, wordt hier alles op basis van plantaardige ingrediënten gemaakt. Zelfs de lekkere wafeltjes van op de foto zijn vegan. “Jamaar vriend, roomijs zonder room kan toch nooit hetzelfde smaken?” => Dat smaakt exact hetzelfde Fons, en ga op een ander zagen.

Lees het volledige artikel

Jonathan Ramael
- Bron: Trot Op!, 13 juli 2021 -

Hotspots: de 9 lekkerste ijssalons in Antwerpen om duimen en vingers bij af te likken

In haar zoektocht naar een plantaardig alternatief voor ijs besloot Hilde Gos simpelweg zelf een zaak te openen waar uitsluitend veganistisch lekkers over de toonbank gaat. Hier kan je kiezen uit maar liefst 29 verschillende smaken, waaronder klassiekers zoals mokka en banaan, maar ook walnoot met vijgen of witte chocolade met gember. Tijdens de warme zomermaanden voorziet Hilde speciale hondenijsjes voor je trouwe viervoeter. In de winter kan je je verwarmen aan plantaardige Luikse en Brusselse wafels én pannenkoeken.

Lees het volledige artikel

Laura Vansweevelt
- Bron: Flair, 7 juli 2021 -

3 x atypische ijssalons

Op het Theaterplein vind je de eerste Belgische gelateria die enkel plantaardig ijs verkoopt; oftwel ‘Nicecream’. Uitbaatster Hilde volgde les bij een gelato expert en perfectioneerde na veel experimenteren haar heerlijke plantaardige gelato. En dat in maar liefst 29 verschillende smaken! Aandacht en liefde voor mens, dier en onze planeet staan hier centraal. De plantaardige ijsjes vind je in traditionele smaken zoals koffie en banaan, maar ook in spectaculaire varianten zoals walnoot met vijg en witte chocolade met gember.

Lees het volledige artikel

- Bron: Ontdek Antwerpen, 2 juli 2021 -

IceLab: allereerste plantaardige ijssalon breekt buiten Antwerpse grenzen

Icelab NiceCream Creations opende in volle coronacrisis de deuren in centrum Antwerpen. Hilde Gos, oprichtster van het allereerste 100% plantaardige ijssalon in de Benelux, slaat nu de handen in elkaar met Lily Imschoot van Solid Stash. “Voor mij is het een logische keuze”, zegt Hilde Gos. “Het gaat hier om een (plant)aardige samenwerking waarbij twee duurzame vrouwelijke ondernemers samen hun overheerlijke vegan diepvriesmaaltijden en gelato in Vlaanderen en Brussel gaan bezorgen.”

Lees het volledige artikel

Bernd De Crée
- Bron: Ambiance, 7 mei 2021 -

Veganistische ijsjes van IceLab nu ook met de fiets aan huis gebracht

Icelab NiceCream Creations opende in volle coronacrisis de deuren in centrum Antwerpen, op de Oudevaartplaats. Hilde Gos, oprichtster van het 100% plantaardige ijssalon, slaat nu de handen in elkaar met Lily Imschoot van Solid Stash. Zij levert veganistische diepvriesproducten in Vlaanderen en Brussel. 

Lees het volledige artikel

Annelin Marien
- Bron: Het laatste nieuws, 6 mei 2021 -

Hilde opende veganistisch ijssalon in volle coronatijd in Antwerpen: hoe gaat het één jaar later?

Een jaar geleden opende Hilde Gos vlak na de eerste lockdown haar ijssalon IceLab op de Oudevaartplaats in Antwerpen. Het is het eerste vegan ijssalon in de Benelux. Ondanks het coronavirus, is Hilde blij met het verloop. "Ik klaag niet, want het gaat eigenlijk heel goed", vertelt Hilde op Radio 2 Antwerpen. 

Lees het volledige artikel

Celine Bruyndonckx
- Bron: Radio 2 / VRTNWS, 30 april 2021 -

Nina kookt

Bij IceLab in Antwerpen kan je dan weer terecht voor verfrissende, romige, Italiaanse, vegan gelato. De gelateria biedt bekende smaken als vanille, stracciatella en aardbei voor zij die graag op veilig spelen. De durvers kunnen zich wagen aan smaken als witte chocolade met gember, walnoot met vijg of rabarberijs. IceLab is de eerste gelateria in de Benelux die enkel plantaardige producten aanbiedt en ook nog eens volop inzet op duurzaamheid. IceLab werkt enkel met composteerbare, recycleerbare, ecologische, plantaardige en dierproefvrije verpakkingen en andere materialen.

Lees het volledige artikel

Christina Hui
- Bron: Nina kookt, 6 april 2021 -

Alles is plantaardig, tot en met het tiramisu-ijs

"Pluspunt is dat mijn producten lactose- en glutenvrij zijn. Als ik dan mensen zie genieten van iets dat ze al heel lang niet meer hebben kunnen eten... Het zorgt steevast voor mooie momenten in mijn zaak."

Lees het volledige artikel

Manon Fabri en Bieke Cornillie
- Bron: Het laatste nieuws, 24 maart 2021 -

Icelab et ses glaces

Quand on ne consomme aucun produit d'origine animale, il peut être frustrant de ne pouvoir commander que des sorbets, et jamais de glaces. Icelab, c'est une boutique anversoise qui prouve qu'on peut être végan sans devoir sacrifier notre amour des crèmes glacées. Après avoir travaillé dans la protection animale, Hilde Gos, la gérante, s'est reconvertie et a lancé son " laboratoire " de douceurs, fin avril. " Je fais ça pour les animaux, parce que j'adore les glaces, parce que c'est meilleur pour la santé et pour la planète ", assure l'indépendante. Elle a travaillé près d'un an et demi à élaborer ses recettes. Elle a d'abord tenté de remplacer le lait animal par du végétal mais elle ne retrouvait pas l'aspect crémeux qu'elle appréciait tant. Après quelques essais, elle a fini par dégoter les ingrédients miracles : la protéine de soja bio et la protéine de riz. " Comme ma base est neutre, lorsque vous dégustez une glace au spéculoos, vous retrouvez vraiment ce goût particulier ", affirme-t-elle. On n'a qu'une hâte, c'est d'essayer.

Lees het volledige artikel

Apostoli Loukakis
- Bron: Le Vif Weekend, 8 december 2020 -

Staycation om van te smullen: de beste ijsjes in eigen land eet je hier

IceLab NiceCream Creations – Antwerpen

Vanuit een grote liefde voor de planeet besloot Hilde Gos om een volledig plantaardig ijssalon op te richten. Na een zoektocht naar de juiste ingrediënten, een opleiding bij een ervaren gelatoconsulent en het uittesten van véél recepten vind je IceLab NiceCream Creations vandaag terug op het gezellige Theaterplein in Antwerpen. Hier geniet je van de traditionele Italiaanse gelato op een plantaardige manier. Van het hoorntje en het ijs tot de slagroom en de toppings: alles is volledig vegan.

Must try: stroopwafel, speculaas en kokos-mango

Lees het volledige artikel

Elise Coppens
- Bron: Ambiance.be, 15 juli 2020 -

IceLab NiceCream Creations - vegan ijs

Hilde Gos opende eind april aan het Theaterplein in Antwerpen het allereerste vegan ijssalon in België, IceLab NiceCream Creations. 

Alle ijs wordt op artisanale wijze ter plaatse bereid.

Lees het volledige artikel

- Bron: ZO magazine juni 2020 Provincie Antwerpen Unizo rubriek Durvers en Doeners, 22 juni 2020 -

IJsjes voor iedereen

Een echte gelateria: daarvan zijn er nooit genoeg. Toen IceLab NiceCream Creations eind april de deuren opende, ontpopte de zaak zich tot een nieuwe hotspot in Antwerpen. Wat dit ijssalon extra bijzonder maakt? IceLab is de eerste 100% plantaardige gelateria in België. Romig ijs in smaken als stroopwafel, cheesecake, nocciolata en meer. Dat kunnen we alleen maar toejuichen! Wij gingen praten met uitbaatster Hilde Gos (51): gelatopionier, dierenvriend en ijsfanaat.

Lees het volledige artikel

Anna Bernburg
- Bron: Eva, 17 juli 2020 -

Vakantie in eigen land: Antwerpen

Verkies je ijs boven taart? Dan is er op het theaterplein in Antwerpen het allereerste 100% plantaardige ijssalon van België. Het ijs is bereid met liefde voor mensen, dieren en onze planeet en dat proef je. Kom het zelf ervaren!

Lees het volledige artikel

Anke Loodts
- Bron: Eva, 16 juni 2020 -

IceLab: 100% plantaardig ijs

De lange rijen op het voetpad van de Oudevaartplaats gaven het al weg: IceLab NiceCream Creations is geopend. Zaakvoerster Hilde is vegan en vond het jammer dat wanneer ze op zoek was naar lekker ijs, ze enkel sorbet aangeboden kreeg. Ze besloot het heft in eigen handen te nemen en opende het eerste vegan ijssalon van België.

Lees het volledige artikel

Annelies Hart
- Bron: den Triangel, 14 mei 2020 -

Eerste vegan ijssalon!

Trots dat we in Antwerpen het eerste vegan ijssalon van België mogen verwelkomen. IceLab heeft super lekkere ijsjes die niet moeten onderdoen voor de "originele". Het was geleden van mijn jeugd dat ik nog een keer pistache ijs heb kunnen proeven. Voor herhaling vatbaar (morgen) en maar op een steenworp van bij mij thuis.

Pros: All vegan, Excellent quality, Beautiful interior

Cons: Absolutely none!

Alle reviews op HappyCow.net

Hedera
- Bron: HappyCow, 1 mei 2020 -

Hotspot Antwerpen: vegan ijssalon Icelab nicecream creations

Een nieuwe hotspot in Antwerpen

Het voelt een beetje dubbel om in deze tijd over een nieuwe hotspot te schrijven. #blijfinuwkot is nog steeds het devies, maar we willen ook alle (horeca)ondernemers steunen. Misschien kunnen we het goedpraten wanneer vegan ijssalon Icelab (net als voor ons) op je route naar de supermarkt ligt? Dan kun je best wel even stoppen voor een ijsje toch?

En anders is dit alvast een goede tip voor wanneer de coronacrisis voorbij is. Zet het op je to do lijst, want hier wil je naartoe!

Lees het volledige artikel

Marlous
- Bron: Gids voor het zuiden, 3 mei 2020 -

Ex-medewerkster Gaia opent plantaardig ijssalon: “Zelfs discobolletjes bevatten dierlijke producten”

Het zijn moeilijke tijden voor de horeca, maar ijssalons doen wel gouden zaken. Gelukkig voor de Antwerpse Hilde Gos (51), want zij plande al meer dan een jaar een ijssalon. Vanaf donderdag is het zover en verkoopt ze vegan ijs aan het Theaterplein.

Lees het volledige artikel

Rebecca Van Remoortere
- Bron: Gazet van Antwerpen, 29 april 2020 -

Hilde opent vandaag vegan ijssalon in tijden van corona: "Mijn ijsvitrine zit nog vast in Italië"

Op de Oudevaartplaats in Antwerpen opent vandaag een ijssalon met ijs op basis van plantaardige producten. In tijden van corona met een nieuwe zaak starten, is niet vanzelfsprekend. "Maar het is écht een droom die uitkomt", zegt uitbaatster Hilde Gos van IceLab op Radio 2 Antwerpen.

Lees het volledige artikel

Sharon Slegers
- Bron: Radio 2 / VRT, 30 april 2020 -

Eerste volledig plantaardige ijsjeszaak opent vandaag op Oudevaartplaats in Antwerpen

Vandaag opent een nieuwe ijsjeszaak om 13 uur zijn deuren op de Oudevaartplaats 38 in hartje Antwerpen. IceLab NiceCream Creations is de allereerste gelateria in België die enkel plantaardige producten aanbiedt. 

Lees het volledige artikel

Caroline Van de Pol
- Bron: Het Laatste Nieuws, 30 april 2020 -

Vegan-ijsjes zonder kleurstoffen van schildluizen

De eerste vegan ijssalon van onze stad opent deze middag de deuren op de Oudevaartplaats. Hilde droomt al twee jaar van een eigen zaak en van ijsjes die volledig plantaardig zijn. Dat de coronacrisis voor onzekere tijden zorgt maakt haar een beetje bang, maar het houdt haar niet tegen.

Lees het volledige artikel

- Bron: ATV, 30 april 2020 -