Ons verhaal

IceLab: een Belgische gelateria met enkel plantaardige producten

IceLab NiceCream Creations in hartje Antwerpen is de eerste gelateria in de Benelux die enkel plantaardige producten aanbiedt. Onze huisbereide, artisanale, vegan gelato is gemaakt met liefde voor mensen, dieren en onze wondermooie planeet. Aan onze recepten hebben we 1 jaar lang hard gewerkt: we gebruiken natuurlijke, pure, en zoveel mogelijk biologische ingrediënten. En dat proef je al van bij de eerste hap. Smeuïg, Italiaans, vegan roomijs om van te blijven genieten! Daarnaast zetten we volop in op duurzaamheid en kiezen we optimaal voor composteerbare, recycleerbare, ecologische, plantaardige en dierproefvrije verpakkingen en andere materialen. Een Antwerpse gelateria met een heart voor mensen, dieren en onze planeet.

Waar staat Icelab voor?

Over ons logo hebben we grondig nagedacht. IceLab is een samensmelting van Ice (cream) en Laboratorio.  In Italië, de bakermat van gelato wordt hard gewerkt (laborare) in de vele Laboratori del Gelato. Blauw is de kleur van ijs, groen van onze prachtige planeet, roze staat voor menselijke en niet-menselijke dieren. Goud is de kwaliteit van onze producten, onze dienstverlening en onze relatie met klanten, leveranciers en onze collega’s. 

Doordat ons ijs volledig vegan is, kunnen ook diegenen met lactose-intolerantie en koemelkeiwitallergie zich helemaal laten gaan.  Alle traditionele smaken bieden we aan in een veganistische en hoofdzakelijk glutenvrije versie: vanille, tiramisu, yoghurt, cheesecake, speculaas, nocciolade (hazelnoot en chocolade), stroopwafeltjes, hazelnoot, pistache, pindanoot, amarenakers,… Uiteraard zijn er onze overheerlijke sorbets op basis van het beste fruit zoals mango, passievrucht, aardbei, framboos, citroen, limoen, en bergamot. 

We houden veel van dieren en daarom voorzien we lekkere hondenijsjes tijdens de warme zomermaanden.  Voor zowel honden als baasjes wat wils :-)

Ons aanbod

Omdat klant koning is, staan we steeds open voor vragen en suggesties.  Elk plantaardig recept is een zoektocht naar de juiste ingrediënten maar dat maakt het net zo boeiend! Ons doel is lekker ijs vervaardigen dat smelt op je tong, je smaakpapillen verwent, je hart verwarmt en je doet verlangen naar meer. 

Naast vegan roomijs, bieden we in de koudere maanden ook vegan Luikse en vegan, glutenvrije Brusselse wafels en andere zoete lekkernijen aan. Uiteraard is er altijd heerlijke koffie (of cappuccino, (chai) latte, thee, warme choco, of frisdrank,...)

We hopen alle gelato liefhebbers en zoetekauwen groot en klein, op twee benen en vier voeten te mogen verwelkomen in onze Antwerpse gelateria en wensen jullie alvast een onvergetelijk, plantaardig smulfestijn!

Wie ben ik

Ik ben Hilde en werd 52 jaar geleden geboren in de oudste stad van België.  Al zolang ik me kan herinneren is ijs mijn lievelingsdessert en al even lang eet ik geen dieren.

In mijn jeugd waren muziekplaatjes heel populair.  Drie plaatjes vond ik heel bijzonder: The Elephant Song, Save the Oceans of the World en Save the Whale van de Australische zanger Kamahl.  Die hebben zo’n indruk op me gemaakt dat ik me later als tiener aansloot bij een milieurechtenorganisatie.  Het is niet bij die ene organisatie gebleven.

Ik hou zielsveel van onze wondermooie planeet en al haar bewoners. Enkele jaren geleden ben ik plantaardig gaan eten uit verschillende overwegingen: ik wilde mijn ecologische voetafdruk verkleinen, meer doen voor de dieren en gezonder leven.

Toen is het idee beginnen rijpen om een vegan ijsjeszaak te openen.  Vorig jaar ben ik concreet aan de slag gegaan met het zoeken naar de juiste ingrediënten, het volgen van opleidingen bij een zeer ervaren gelato consulent die begreep wat ik wilde doen,  het berekenen en uittesten van recepten, het vinden van goede leveranciers. Een boeiend en leerrijk traject. 

Vandaag ben ik trots en blij dat IceLab NiceCream Creations is geboren.  Ik maak en verkoop mijn eigen vegan, Italiaanse gelato, gemaakt met liefde voor mensen, dieren en onze planeet. 

Mission statement

Als ondernemer heb ik grondig nagedacht over mijn bedrijf, mijn normen en waarden. Ijs eten is pure magie, een ware verwennerij.  Ik wil mijn klanten verwennen met lekker, kwaliteitsvol, huisgemaakt plantaardig ijs voor een juiste prijs.  IceLab NiceCream Creations staat voor hartelijkheid en vriendelijkheid, een hoogstaande kwaliteit van onze producten en dienstverlening.  In onze relatie met ons team, onze klanten, onze leveranciers en onze collega’s streven we naar openheid, betrouwbaarheid, duurzaamheid, eerlijkheid, collegialiteit en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.

Hilde Gos
30 april 2020