Testimonials

Vegan ijs van eigen bodem

Genieten van een lekker ijsje als je geen zuivelproducten of andere dierlijke ingrediënten wilt of kunt eten: tot voor
kort was het niet zo evident. Maar nu de veganistische trend niet meer is weg te denken, duiken er steeds meer leuke, nieuwe zaken op die zich specialiseren in plantaardige voeding, inclusief ijs! Dat bewijst Hilde Gos, eigenaar van IceLab in Antwerpen, the place to be voor wie een volledig plantaardig ijsje wil. Ze startte haar zaak in volle coronatijden en kon al van dag één op enthousiaste klanten rekenen. Debic Culinair Adviseur Bruno Van Vaerenbergh ging bij haar langs.

Read the entire article

Bruno Van Vaerenbergh
Debic Culinair Adviseur - Source: Debic Vegan brochure, 22 January 2022 -

Europe on a plate: foodie holiday itineraries in France, Spain and Belgium

Antwerp

... On the square you can also discover local wines at Belgian Wine Bar (their Entre-deux-Monts bubbly is excellent), vegan ice-creams at Icelab, or delicious cheese and shrimp croquettes sold in the unmissable Faro, a red-and-white-striped street-food lighthouse...

Read the entire article

Annie Bennett, John Brunton and Carolyn Boyd
- Source: The Guardian, 20 November 2021 -

De beste vegan restaurants in Antwerpen

Laat ons van wal steken met de zaak die waarschijnlijk het minst goed voor je lijn is – maar lekker is het er wel. IceLab NiceCream Creations op het Theaterplein opende vorig jaar de deuren in volle coronacrisis, en is sindsdien het enige ijssalon in Antwerpen waar alles 100% vegan is. Inderdaad: in tegenstelling tot je standaard roomijs dat op smaak gebracht wordt met de zilte traantjes van doodgeknuppelde zeehonden, wordt hier alles op basis van plantaardige ingrediënten gemaakt. Zelfs de lekkere wafeltjes van op de foto zijn vegan. “Jamaar vriend, roomijs zonder room kan toch nooit hetzelfde smaken?” => Dat smaakt exact hetzelfde Fons, en ga op een ander zagen.

Read the entire article

Jonathan Ramael
- Source: Trot Op!, 13 July 2021 -

Hotspots: de 9 lekkerste ijssalons in Antwerpen om duimen en vingers bij af te likken

In haar zoektocht naar een plantaardig alternatief voor ijs besloot Hilde Gos simpelweg zelf een zaak te openen waar uitsluitend veganistisch lekkers over de toonbank gaat. Hier kan je kiezen uit maar liefst 29 verschillende smaken, waaronder klassiekers zoals mokka en banaan, maar ook walnoot met vijgen of witte chocolade met gember. Tijdens de warme zomermaanden voorziet Hilde speciale hondenijsjes voor je trouwe viervoeter. In de winter kan je je verwarmen aan plantaardige Luikse en Brusselse wafels én pannenkoeken.

Read the entire article

Laura Vansweevelt
- Source: Flair, 7 July 2021 -

3 x atypische ijssalons

Op het Theaterplein vind je de eerste Belgische gelateria die enkel plantaardig ijs verkoopt; oftwel ‘Nicecream’. Uitbaatster Hilde volgde les bij een gelato expert en perfectioneerde na veel experimenteren haar heerlijke plantaardige gelato. En dat in maar liefst 29 verschillende smaken! Aandacht en liefde voor mens, dier en onze planeet staan hier centraal. De plantaardige ijsjes vind je in traditionele smaken zoals koffie en banaan, maar ook in spectaculaire varianten zoals walnoot met vijg en witte chocolade met gember.

Read the entire article

- Source: Ontdek Antwerpen, 2 July 2021 -

IceLab: allereerste plantaardige ijssalon breekt buiten Antwerpse grenzen

Icelab NiceCream Creations opende in volle coronacrisis de deuren in centrum Antwerpen. Hilde Gos, oprichtster van het allereerste 100% plantaardige ijssalon in de Benelux, slaat nu de handen in elkaar met Lily Imschoot van Solid Stash. “Voor mij is het een logische keuze”, zegt Hilde Gos. “Het gaat hier om een (plant)aardige samenwerking waarbij twee duurzame vrouwelijke ondernemers samen hun overheerlijke vegan diepvriesmaaltijden en gelato in Vlaanderen en Brussel gaan bezorgen.”

Read the entire article

Bernd De Crée
- Source: Ambiance, 7 May 2021 -